Bygg ett medlemsprogram och sälj webbkurser på internet
Greger Hillman
Gillar du inlägget? Dela den gärna!

#26 Bygg ett medlemsprogram och sälj webbkurser

Med ett medlemsprogram på internet kan du samla personer som har gemensamma intressen. Det kan vara gratismedlemskap eller betalmedlemskap som också erbjuder exklusivt innehåll, utbildningar, handledning och forum.

I det här avsnittet svarar jag också på några frågor som Andreas Cangemark skickade in via min sida på LinkedIn

Medlemsmodellen brukar kallas “the holy graal of internet business“, eftersom man ofta använder sig av en abonnemangsmodell som ger återkommande intäkter månad för månad. Du kanske själv prenumerera på t ex en tidning, ett medlemskap i ett gym eller liknande. Det här är samma sak fast allt sker online istället.

I podcastavsnittet får du mer detaljerad information om medlemsmodellen samt hur man går tillväga för att komma igång. Nedanför kan du se en checklista över grundstenarna som utgör ditt medlemsprogram byggt på wordpressplattformen.

bygg-en-webbkurs-utbildning-online-medlemsprogram

Precis som jag nämner i avsnittet så behöver du ta vissa beslut innan du väljer vilket medlemsplugin du ska använda. På det stora hela gör de samma sak – dvs skyddar innehållet bakom en betalvägg fördelat på olika medlemsnivåer eller webbkurser.

Det finns en del mer avancerade funktioner som “Upsells” och “affiliateprogram” (båda förklarade nedan), vilket du eventuellt också behöver.

Det här behöver du för att starta en medlemssida

En liten checklista som ger en överblick för de delar du behöver ha

 1. Webbhotell: Loopia
 2. One-Click-Installer: – finns inbyggt hos de flesta webbhotellsleverantörer
 3. Premiumtema: Theme Forest – Avada Theme
 4. Medlemstillägg:
  a. Optimizepress
  b. Wishlist Member
  c. Membermouse
  d. Zippy courses
  e. Memberpress
  f. WP Courseware
 5. Betalningslösningar: Paypalkonto och/eller Stripe

Bonus:

Vad är en “Upsell”?

Det innebär att du kan visa skräddarsydda erbjudanden till medlemmarna på respektive nivå. Dvs, dina silvermedlemmar får ett erbjudande medan dina guldmedlemmar får ett annat. Kraftfullt!

Vad är en Affiliate?

Tänk dig en husmäklare. Mäklarens roll är att hitta köpare till huset som är till salu. När huset säljs får mäklaren sitt arvode, en procentsats av försäljningspriset eller ett fast arvode.

Som affiliate till ett medlemsprogram eller en webbkurs får du en “kickback”, ett förmedlingsarvode, när du hänvisar kunder till en produkt på nätet. Två hemsidor som helt bygger på den modellen är Prisjakt.nu och Pricerunner.se

Affiliate plugins till WordPress

Betallösningar för medlemsprogram på internet

Webbtipset

Lagrar du filer på Google Drive, Dropbox och iCloud? Nu finns det ett alternativ som heter Degoo också. Det är svenskar som ligger bakom företaget därr du får 100 GIG gratis lagringsutrymme. Jag har testkört och tycker det verkar bra. Jag kommer nog använda det som komplement till Google Drive, eftersom GD synkar mot allt jag behöver just nu.

Lämna kommentar:

Lägg till ditt svar