Egen hemsida – bygg den själv
Skrivet av: Greger Hillman

En av de viktigaste tillgångarna du har i ditt företag är din hemsida. Vågar du lägga den i någon annans händer?

Visst kan du anlita en webbyrå för att få hjälp att bygga hemsidan om du har budget för det, Men är du nystartad företagare eller egenföretagare med begränsad budget kan du spara en hel del pengar på att bygga en egen hemsida istället.

En webbyrå tar minst 15 000kr och ofta uppåt 40 000kr för en hemsida till företaget.

Gör du en egen hemsida räcker en budget på 1300kr. Det inkluderar webbhotellet, domännamn och designtema. Allt…

Bygg hemsidan i WordPress!

Använder du dessutom WordPress behöver du inte ha några förkunskaper utan kan bygga upp din egen hemsida via färdiga wordpress mallar.

Det är samma typ av mallar som många webbyråer använder sig av – även om de inte vill berätta det öppet eftersom då ryker deras affärsidé.

Jag har själv drivit byrå och vet hur den branschen fungerar, men tröttnade på att allt skulle vara så hip och flashigt hela tiden. Det är liksom inte riktigt min stil.

Det är också anledningen till att jag startade utbildningsportalen Hillman Academy där vi lär ut hur man kan bygga hemsida själv. Idag når vi ungefär 5000 egenföretagare och entreprenörer varje vecka genom våra kanaler och jag är stolt över att kunna bidra till att göra Svenska företagare mer digitala.

WordPress driver 43% av internet

Idag 2023 drivs ca 43% av alla hemsidor på internet av WordPress. Det som en gång startade som ett bloggverktyg har vuxit till världens enskilt mest populära CMS, Content Management System.

Jag har jobbat med WordPress sedan 2009 och har följt utvecklingen på nära håll. Det går inte ens att jämföra!

Förr kunde byråer argumentera för att WordPress var krångligt och man ”behövde byrån” för att kunna bygga en hemsida. Idag är det inte så längre. Det är enkelt att bygga med WordPress, även utan tidigare erfarenhet.

Med det sagt så är det ändå inte alltid man ska bygga själv. Du behöver utvärdera vad du ska lägga din tid och budget på. Det finns många duktiga konsulter och webbyråer som kan hjälpa dig om du landar i att du vill beställa en hemsida istället för att bygga den själv.

Gratis minikurs i Wordpress

Skapa hemsida på 45 min. Gratis videokurs med steg-för-steg instruktioner i samarbete med Hillman Academy.