Greger Hillman
Gillar du inlägget? Dela den gärna!

#63 Genererar din hemsida kunder?

Här får du tips och tankar kring hur du kan få ut mer av din hemsida. Det är vanligt att man fastnar i designen och att den måste vara perfekt, men det finns ett problem med det…. Eller vänta nu, jag ser flera problem med det tankesättet.

Om du enbart fokuserar på designen förlorar du många möjligheter med att generera nya kunder via din hemsida. Jag pratar ganska utförligt om detta i podden, men vill bara nämna ett par saker.

Din hemsida är en tillgång i företaget. Den är ditt digitala skyltfönster och navet i din marknadsföring online.

Du behöver ha en strategi för:

  • Vad du visar på startsidan
  • Hur du visar upp dina varor & tjänster
  • På vilket sätt du bygger din kontaktdatabas via lead magnets och giveaways

Passa på att ta ett steg tillbaka och titta på vad din hemsida skickar för signaler just nu.

Du kan fråga dig följande:

  • Ser man det som är mest relevant (som presumtiv kund) direkt på startsidan?
  • Vilka varor/tjänster är viktigast/vanligast hos vår målgrupp? Sitter de i “skyltfönstret”? (Lyssna på podden så förstår du?)
  • Är webbplatsen mobilanpassad?
  • Laddar den snabbt?
  • Samlar du aktivt in kontaktuppgifter från besökarna?

Din hemsida är ofta första kontakten blivande kunder har med ditt företag. Det gör den väldigt viktig, eftersom det blir det första intrycket av ditt företag online. Jag lägger ut texten mer i podden så passa på att lyssna på den när du tar en promenad. Avsnittet är ca 30 minuter långt.

Länkar i det här avsnittet

Jag vill bara förtydliga att jag ENDAST rekommenderar program och tjänster som jag själv använder och som är riktigt bra alternativ när du ska digitalisera ditt företag!

Onlinekurs: om digital marknadsföring

Har du inte gått min kurs om digital marknadsföring ännu? Inte??
Då kan du gå den här nu, helt kostnadsfritt. (värde 400kr)

Du får 4st videor som går igenom Hemsidan, Content Marketing, Sociala Medier och Automation. Klicka på knappen för att komma igång direkt.

JA TACK! Jag vill gå kursen nu.

 

 

 

 

 

*affiliatelänk: En länk där jag får en kickback på eventuella köp som går via min länk. Det är HELT UTAN EXTRA KOSTNAD för dig när du handlar, men det gör det möjligt för mig att fortsätta skapa poddar och inlägg som hjälper företagare över hela landet.

 

 

 

 

 

Mer om Greger Hillman

Greger utbildar och hjälper företagare att dra nytta av webben i sitt företagande. E-postmarknadsföring, marknadsföringsstrategier, bygga hemsidor och webbkurser.

Följ mig på:

Lämna kommentar: