Här får du tips och tankar kring hur du kan få ut mer av din hemsida. Det är vanligt att man fastnar i designen och att den måste vara perfekt, men det finns ett problem med det…. Eller vänta nu, jag ser flera problem med det tankesättet.

Om du enbart fokuserar på designen förlorar du många möjligheter med att generera nya kunder via din hemsida. Jag pratar ganska utförligt om detta i podden, men vill bara nämna ett par saker.

Din hemsida är en tillgång i företaget. Den är ditt digitala skyltfönster och navet i din marknadsföring online.

Du behöver ha en strategi för:

  • Vad du visar på startsidan
  • Hur du visar upp dina varor & tjänster
  • På vilket sätt du bygger din kontaktdatabas via lead magnets och giveaways

Passa på att ta ett steg tillbaka och titta på vad din hemsida skickar för signaler just nu.

Du kan fråga dig följande:

  • Ser man det som är mest relevant (som presumtiv kund) direkt på startsidan?
  • Vilka varor/tjänster är viktigast/vanligast hos vår målgrupp? Sitter de i ”skyltfönstret”? (Lyssna på podden så förstår du?)
  • Är webbplatsen mobilanpassad?
  • Laddar den snabbt?
  • Samlar du aktivt in kontaktuppgifter från besökarna?

Din hemsida är ofta första kontakten blivande kunder har med ditt företag. Det gör den väldigt viktig, eftersom det blir det första intrycket av ditt företag online. Jag lägger ut texten mer i podden så passa på att lyssna på den när du tar en promenad. Avsnittet är ca 30 minuter långt.

Länkar i det här avsnittet

Jag rekommenderar ENDAST program och tjänster som jag själv använder och som är riktigt bra alternativ när du ska digitalisera ditt företag! Vissa rekommendationer och länkar är affiliatelänkar, men det är inte drivkraften bakom rekommendationen. Jag fokuserar hela tiden på att hitta de bästa lösningarna för företagare som vill utvecklas online men med en begränsad budget.

*Vad är en affiliatelänk egentligen?Det är en länk som leder till en vara eller en tjänst där man som affiliate får en kickback på eventuella köp som går via den länken. Om du väljer att klicka och köpa via mina affiliatelänkar så hjälper du mig finansiera HillmanPodden. Det är HELT UTAN EXTRA KOSTNAD för dig, men är samtidigt ett sätt att stötta pdocasten. Smart va?!