Periscope är Twitters nya live streamingtjänst för video - Greger Hillman
Greger Hillman
Gillar du inlägget? Dela den gärna!

Periscope är Twitters nya live streamingtjänst för video

Anteckningarna till detta avsnitt blir något kortare än normalt, men det har sina goda anledningar.

Nedanför hittar du den videoversionen av HillmanPodden som också visar lite före och efter inspelningen av podcastavsnittet. Det handlar om tjänsten “Periscope” som twitter släppte relativt nyligen.

Persicope gör det möjligt för dig att sända livevideo varifrån som helst, så länge du har en internetuppkoppling. Deltagarna kan vara dina följare på Twitter, men också “random peps” som råkar hitta till din sändning.

Sändningarna kallas för “scopes” och den inspelade videon ligger kvar på Periscope.tv under 48 timmar. Du har också möjlighet att spara ner videofilen till din mobil för att sedan ladda upp den på t ex Vimeo, Youtube och Facebook.

Varför Periscope?

Det ger dig en direktkontakt till dina följare som också kan ge “beröm” med hjälp av att klicka på ett hjärta nere till höger på skärmen, men kanske ännu viktigare så kan man skriva meddelanden som syns på skärmen hos den som håller i sändningen. Det blir en “lightversion” av ett webinar med skillnanden att allt rullar på i realtid.

Efter en kort stund försvinner en skriven kommentar från skärmen och har man missat den så kan man inte få fram den igen under sändningen. Det kräver alltså att man är skärpt för att hålla koll på det som skrivs.

Idén att kunna ha realtidskontakt med personer runt om i världen och att vara tydlig med att säga “hej” och interagera med deltagarna tror jag kan innebära en hel del för ditt “brand” och trovärdighet.

Alla kan ordna en snygg hemsida och snygga visitkort, men man vill ändå veta vem personen eller personerna bakom ett företag är. En liknelse som man ofta hör i samband med detta är: “Du handlar hellre en vara som din kompis har rekommenderat än något som du aldrig har hört talas om”.

Ok, kanske inte den bästa liknelsen eftersom det ena handlar om människor och det andra om produkter. Men, principen är densamma.

 

Bygg en webbkurs som säljer din kunskap dygnet runt

Jag finslipar just nu på innehållet i en kommande workshop som kommer handla om att bygga en webbkurs. Intresset för att paketera sin kunskap digitalt och sedan sälja den i form av webbkurs eller paketera flera kurser i ett medlemsprogram ökar mer och mer.

Om jag kan göra det så kan du! Det här är en chans att få se hur det går till och du kan ställa frågor du har kring webbkurser.

Anmäl dig idag för att delta i kommande workshop. Det är gratis!

All information kring detta hittar du på byggenwebbkurs.se

 

bygg-en-webbkurs-utbildning-online-medlemsprogram

 


(Uppdatering av artikel)

Periscope lanserar “landscape”-vy

Bara timmar efter inspelningen av den här podden och “Scopet” (se nedan), lanserar Twitter Landscapefunktionen för Periscope.
Nu kan man få full bredd på sina scopes, vilket är betydligt mer tilltalande, tycker i alla fall jag.

Eftersom man också kan spara ner videon och ladda upp den på t ex youtube så är det högintressant att få fullbredd på videon.
(Tack till Mikael Mörtsjö som tipsade mig via sociala medier!)

periscope-widescreen-landscape

Länkar i Podcastavsnittet

 

Behind the scenes på Hillman Podden

Här kan du se hur det går till när jag spelar in podcasten. Du får lite för- och efterinformation samt hela podavsnittet.

Videon är ett sk. “Periscope”

Lämna kommentar: