#35 Så fungerar webinar och webbseminarier - Greger Hillman
Greger Hillman
Gillar du inlägget? Dela den gärna!

#35 Så fungerar webinar och webbseminarier

 

Webbseminar, onlineträff och webinar

I Sverige är det inte så många som känner till Webinar, men om man förklarar det som webbseminarier eller en föreläsning som sker via nätet, så brukar de flesta få en uppfattning om vad det rör sig om.

Det är i sig ingen ny teknik och om du studerat på högskola eller universitet någon gång under de senaste 10 åren, så är det stor sannolikhet att du suttit på en virtuell föreläsning någon gång.

I den här podden får du en genomgång av vad webinar är och en rad tips på programvaror (se nedan) samt mycket annat matnyttigt för dig som funderar på hur du ska kunna nå fler kunder, öka antalet leads och självklart också sälja mer via nätet.

Jag har själv hållit i närmare 40 webinar under de senaste 12 månaderna och det har utvecklat både mig och mitt företag väldigt mycket.

Det har bl a varit min huvudsakliga strategi för att samla leads till Bygg En Webbkurs, en kursportal som hjälper företagare att lära sig bygga en egen webbkurs som säljer din kunskap istället för din tid.

Även mina medlemmar på LearnSaxophone.com har träffat mig när jag annordnat workshops och events för medlemmar och intresserade.

Programvaror för att hålla i Webinar

Min rekommendation: Webinar Jam Studio (affiliate länk)

Testa Webinar Jam Studio Gratis i 60-dagar ››

Så här fungerar Webinar Jam Studio

Videon är en introduktionsvideo till Webinar Jam Studio“, en webbkurs som steg-för-steg lär dig använda Webinar Jam Studio.

 

Programvara: 20% rabatt på Webinar Jam Studio

För att köra webbseminarier på nollbudget behöver du……

Man kan köra webinar utan att köpa en enda programvara, men det är inget jag kan rekommendera. Eftersom administrationen snabbt blir ohållbar. Du måste se till att samla in e-postuppgifter samt meddela när webinaret kommer att hållas och påminna inför starten.

Om du däremot har en begränsad grupp eller vill bjuda in dina nuvarande prenumeranter så kan det här vara ett bra alternativ för att testa på att hålla en föreläsning online.

Det du behöver göra är att:

  • Skapa en sändning på “Google Hangouts on air*” eller samla in e-postadresser som du sedan meddelar inför starten
  • Bädda in videofeeden på din hemsida. Förslagsvis på www.dindomän.se/live, vilket blir gansla lätt att komma ihåg.
  • Lägga till en chattbox** eller facebook kommentarer under videon, så att deltagarna kan kommentera det du pratar om.

 

* Google Hangouts On Air kräver att du har ett youtubekonto. Det är gratis och du hittar instruktioner för hela processen här.

** Det finns många olika chattmöjligheter för din sida idag. Här är tre förslag att titta närmare på:

Mer om Greger Hillman

Medgrundare till HILLMAN ACADEMY - Sveriges ledande utbildningsportal och community för företagare online. Genom Hillman Podden inspirerar jag till ett smartare företagande på webben.

Följ mig på:

Lämna kommentar: