Så fungerar webinar och webbseminarier - Greger Hillman
Greger Hillman
Gillar du inlägget? Dela den gärna!

Så fungerar webinar och webbseminarier

Webbseminar, workshop online och webinar

I Sverige är det inte så många som känner till ordet “Webinar”, men om man förklarar det som webbseminarier eller en föreläsning som sker via nätet, så brukar de flesta få en uppfattning om vad det rör sig om.

Det är i sig ingen ny teknik och om du studerat på högskola eller universitet någon gång under de senaste 10 åren, så är det stor sannolikhet att du suttit på en virtuell föreläsning någon gång.

I den här podden får du en genomgång av vad webinar är och en rad tips på programvaror (se nedan) samt mycket annat matnyttigt för dig som funderar på hur du ska kunna nå fler kunder, öka antalet leads och självklart också sälja mer via nätet.

Jag har själv hållit i över 100 webinar under de senaste åren och det har utvecklat både mig och mitt företag väldigt mycket.

Det är också en av strategierna vi använder för att samla leads till Hillman Academy, en kursportal där du kan lära dig hur du kan marknadsföra dig och ditt företag online.

Även mina medlemmar på LearnSaxophone.com har träffat mig när jag anordnat workshops och events för medlemmar och intresserade.

En flygande start på ditt webinarseminarium

 

 

Läs mer om att hålla i webinar i inlägget “3 typer av webinar som fungerar“.

Webinar plattformar

Vilken webinarplattform ska man välja? Det finns många leverantörer och jag har provat en hel del av dem. Några riktigt bra och några som varit riktigt dåliga. Till slut hittade jag en webinarlösning som både fungerar bra och har ett rimligt pris.

Plattformen heter Webinar Jam och med den plattformen har du allt du behöver för att bjuda in till webinar, göra e-postutskick innan och efter ditt webinar. Du kan också skapa erbjudanden, länka till säljsidor, dela skärm, powerpoint presentationer, PDF:er, använda skärmen som Whiteboard och rita m.m.

Nu har jag hållit över 80 webinar med Webinar Jam och det har funkat finfint för mig. Samtidigt är jag nyfiken på nya lösningar och alternativ som dyker upp och på senare tid har jag testat WebinarNinja som på många sätt liknar Webinar Jam, så behöver du ett alternativ kan du testa det.

Min första rekommendation blir ändå Webinar Jam och vill du testköra plattformen i lugn och ro så kan du använda länken nedan för att få använda den i 60 dagar för $1. Det ger dig gott om tid att hålla flera webinar mer eller mindre gratis om du vill det.

Testa Webinar Jam Studio i 60-dagar för $1 ››

För att köra webbseminarier på nollbudget behöver du……

Man kan köra webinar utan att köpa en enda programvara, men det är inget jag kan rekommendera. Eftersom administrationen snabbt blir ohållbar. Du måste se till att samla in e-postuppgifter samt meddela när webinaret kommer att hållas och påminna inför starten.

Om du däremot har en begränsad grupp eller vill bjuda in dina nuvarande prenumeranter så kan det här vara ett bra alternativ för att testa på att hålla en föreläsning online.

Det du behöver göra är att:

  • Skapa en sändning på Youtube eller samla in e-postadresser som du sedan meddelar inför starten
  • Bädda in videofeeden på din hemsida. Förslagsvis på www.dindomän.se/live, vilket blir ganska lätt att komma ihåg.
  • Lägga till en chattbox** eller Facebook kommentarer under videon, så att deltagarna kan kommentera det du pratar om.

** Det finns många olika chattmöjligheter för din sida idag. Här är tre förslag att titta närmare på:

Lämna kommentar: