Jobba smartare och skapa passiv inkomst

Jag har pratat om min saxofonsida av och till i Hillmanpodden tidigare, men aldrig gått mer på djupet. Eftersom jag får många frågor kring sajten och hur jag hinner med både den och allt annat jag gör så bestämde jag mig för att ägna hela avsnittet åt The Saxophone Hub, min medlemssida för saxofonspel.

I podcasten tar jag också upp några viktiga saker kring mindset och vikten av att ha flera ben i sitt företag, oavsett om det är kopplat till internet eller ej.

utbildning-ekurs-medlemssida-passiv-inkomstJag har byggt upp min saxofonsida under ca 2,5 års tid till en punkt där det mesta är automatiserat som har med marknadsföring, betalningar och medlemshantering att göra. Det är inbyggt i systemet jag använder som bygger på WordPress och ett tema med tillhörande plugins som heter Optimizepress.

Varje ny medlem får direkt tillgång till ett stort video och lektionsbibliotek som räcker ett antal veckor framåt.

För att behålla mina kunder (elever) längre så behöver jag se till att de får nya lektioner varje månad och att medlemssajten känns levande.

Det har jag löst genom att använda en funktion i Optimzepress som gör det möjligt att tidsbestämma när olika sidor på sajten ska bli tillgängliga.

Det här sker 100% automatiskt och gör att varje ny kund upplever att det kommer ”nytt” material in på sidan varje vecka under de tre första månaderna. Eftersom sidorna låses upp helt individuellt utifrån hur länge man har varit medlem så upplever man att jag uppdaterar sidan med nya lektioner över tid.

Utöver denna automation så uppdaterar jag också ”manuellt” då och då, för att komplettera med lektioner kring specifika önskemål. Men, eftersom jag bara gör lektionen vid ett tillfälle (spelar in en video) så skapar jag mer material som jobbar för mig medan jag gör något annat.

Det innebär i praktiken en passiv inkomst för varje ny och återkommande kund som stannar från månad till månad.

Kundmagneter på Youtube styr fler kunder till sajten

I den här videon kan du se hur en av mina kundmagneter är uppbyggd och hur den styr fler kunder till min sajt från youtube. Jag visar hela processen steg-för-steg och du kan se hur jag ”bygger min lista” och fångar in nya e-postadresser på autopilot som sedan hamnar på en autoresponder hos mailchimp.  

Som jag nämner i poddavsnittet så är det här kanske inte det första man ska ge sig på om man precis har börjat med webbföretagande, men principerna och ”tänket” går att tillämpa även på enklare digitala produkter.

Med fokus på ”life time value” hos kunden istället för att göra en ”snabb försäljning” så ger varje kund en större intäkt över tid.

Jag hoppas du har blivit inspirerad och börjar tänka i nya banor kring digitala produkter och möjligheterna som tekniken faktiskt ger att skapa flera inkomstben som genererar passiv inkomst.

Vara med i Hillman Podden!

Har du en fråga om webbföretagande, digital marknadsföring, hemsidor, webbkurser, hur man skapar en digitalprodukt etc så kan du kommentera direkt här på sidan eller skicka ett ljudmeddelande direkt via knappen nedan. Jag vill gärna höra från dig!//Greger