Välj läroplattform till din webbkurs - Hillman Podden
Greger Hillman
Gillar du inlägget? Dela den gärna!

Så väljer du läroplattform för webbkursen

Här svarar jag på en lyssnarfråga från Sandra som funderar på vilken läroplattform hon ska välja till sin webbkurs. Hon är (snart) färdig med sitt kursmaterial och vill börja erbjuda kursen till försäljning på internet.

Frågan handlar också om kostnader och jag ger tips på på kursplattform som inte kräver en större investering för att komma igång.

Cursio är ett svenskt företag som har en väldigt fin och tydlig plattform. Jag är inte kund hos dem själv, men har gått flera kurser som ligger på deras plattform och gränssnittet och funktionerna är väldigt bra.

Men som sagt, det kostar ganska mycket att komma igång och även om jag är för “bra kostnader” (som löser problem och genererar affärer tillbaka) så har jag förstått att uppstartskostnaden är ganska saftig om man är egenföretagare som många av oss är.

Till den kostnaden kommer också en månadskostnad och ett avtal på minst 12 månader.

Teachable ger samma funktioner till en bråkdel av priset

Min rekommendation till Sandra är att titta närmare på en plattform som heter Teachable .  Den gör samma saker och du kan komma igång utan någon investering. Plattformen har olika nivåer och på gratisnivån delar du “försäljningskakan” med Teachable i större utsträckning än om du väljer en betalnivå.

Teachable har gjort om sin betalmodell och nu måste du har ett betalkonto för att att publicera dina kurser.

Söker du en läroplattform där du kan lägga upp 3 kurser helt gratis utan att de tar procent på försäljningen ska du titta närmare på Thinkific istället.

Full kontroll men en större investering i framförallt tid

Det finns ytterligare ett alternativ som jag nämner inledningsvis och det är att du kan bygga en egen kursplattform i wordpress. Det kräver framförallt mer tid, eller pengar om du anlitar någon att bygga i wordpress åt dig, men när den är klar har du ingen månadsavgift och du kontrollerar dessutom upplevelsen för dina kursdeltagare till 100%.

Om du inte känner att du har tid eller budget skulle jag rekommendera den färdiga plattformen från Thinkific.

Relaterade länkar:

Lämna kommentar:

Lägg till ditt svar