Verktyg och programvaror för att bygga webbföretag

Om du vill jobba effektivt med marknadsföring på internet behöver du använda verktyg, så att du kan automatisera delar av din marknadsföring. Det handlar bl a om repetitiva uppgifter som återkommer ofta. Har du inte liknande system på plats rekommenderar jag att du får dem på plats så fort som möjligt. Med systemen på plats har du en bra utgångspunkt för din digitala närvaro online.

Jag har samlat några av de verktyg jag själv använder här nedanför. Det är programvaror och lösningar som är vitala pusselbitar för mitt eget företagande online. 

webbföretagets program och verktyg

Webinar program

WebinarJam 4.0 

Jag har hållit i mer än 150 webinar med Webinar Jam och använt lösningen i drygt 5 år nu. För mig har den fungerat bra och jag tror du kommer gilla den också. En robust lösning för att utbilda, informera och sälja dina produkter och tjänster.

Vill du ha en genomgång av Webinar Jam?

BOKA 1-on-1 med Greger ››

Samla in kontaktuppgifter

Thrive Leads

Thrive leads är en del av Thrive Themes, en serie plugins och designteman för wordpress som gör det möjligt att skapa landningssidor, redigera och bygga hela hemsidor utan någon kodkunskap.

Du kan koppla ihop din hemsida i wordpress med t ex mailchimp eller Webinar Jam Studio för att öka antalet leads och prenumeranter.​

Ett grymt verktyg helt enkelt!

Autoresponder & E-postkampanjer

Mailchimp

En av de mest populära lösningarna för företag och startups som vill samla in kontaktuppgifter och skicka tidsinställda e-brev till sina prenumeranter. 


Du kan samla in 2000 adresser utan att behöva betala en krona, vilket är perfekt för dig som vill komma igång utan fasta avgifter.


Active Campaign

Det här är ett v-ä-l-d-i-g-t kraftfullt verktyg för automation och hantering av kontaktdatabaser. Mitt favoritverktyg som ersätter Mailchimp med hästlängder, men inget du behöver om du inte vill göra mer avancerade automationer som t ex "IF this, then THAT".

Funktionsmässigt ligger det i samma klass som bl a Infusionsoft, men till bråkdelen av kostnaden. En solklar vinnare för mig.

LIVE streaming

Ecamm Live

Med Ecamm Live kan du skapa snygga live streams med flera olika "scener". Det kan t ex vara flera kameravinklar, grafik, musik, plocka in kommentarer osv. 

Programmet finns endast för Mac och är samma lösning som jag använder för alla Live-streams vi gör i studion på Hillman Academy. 

Skärminspelning

Camtasia

Med Camtasia kan du spela in skärmen på din dator (både på MAC och PC) när du t ex visar hur ett program eller en hemsida fungerar.

Du kan också spela in via din webcam och kombinera kamera och skärminspelning om du skulle vilja det.

Det finns en "free trial" som du kan titta närmare på via länken nedan. 

Den här sidan innehåller affiliatelänkar