Verktyg och programvaror för att bygga webbföretag

Om du vill jobba effektivt med marknadsföring på internet behöver du några verktyg, så att du kan automatisera delar av din marknadsföring. Det handlar bl a om repetitiva uppgifter som återkommer ofta. Har du inte liknande system på plats rekommenderar jag att du får dem på plats så fort som möjligt. Med systemen på plats har du en bra utgångspunkt för din digitala närvaro online.

Jag har samlat några av de verktyg jag själv använder här nedanför. Det är programvaror och lösningar som är vitala pusselbitar för mitt eget företagande online. 

webbföretagets program och verktyg

Samla in kontaktuppgifter

Thrive Leads

Thrive leads är en del av Thrive Themes, en serie plugins och designteman för wordpress som gör det möjligt att skapa landningssidor, redigera och bygga hela hemsidor utan någon kodkunskap.

Du kan koppla ihop din hemsida i wordpress med t ex mailchimp eller Webinar Jam Studio för att öka antalet leads och prenumeranter.​

Ett grymt verktyg helt enkelt!

Autoresponder & E-postkampanjer

Mailchimp

En av de mest populära lösningarna för företag och startups som vill samla in kontaktuppgifter och skicka tidsinställda e-brev till sina prenumeranter. 


Du kan samla in 2000 adresser utan att behöva betala en krona, vilket är perfekt för dig som vill komma igång utan fasta avgifter.


Active Campaign

Det här är ett v-ä-l-d-i-g-t kraftfullt verktyg för automation och hantering av kontaktdatabaser. Mitt favoritverktyg som ersätter Mailchimp med hästlängder, men inget du behöver om du inte vill göra mer avancerade automationer som t ex "IF this, then THAT".

Funktionsmässigt ligger det i samma klass som bl a Infusionsoft, men till bråkdelen av kostnaden. En solklar vinnare för mig.

Spela in Skypeintervju

Ecamm

För intervjuer via internet använder jag Skype i kombination med Ecamm, ett tilläggsprogram som gör det möjligt att spela in video och ljud som en eller flera ljud- och videofiler. 

Du kan testa det gratis, men kostnaden för premiumversionen är bara $29 så det är ingen stor investering i sammanhanget.​

Webinar program

Webinar Jam Studio

Jag har hållit i mer än 100 webinar med Webinar Jam Studio och kan varmt rekommendera programmet. Du kan återanvända dina webinar och låta dem jobba för dig dygnet runt för att utbilda, informera och sälja dina produkter och tjänster.

Vill du ha en genomgång av Webinar Jam Studio?

BOKA 1-on-1 med Greger ››

Webinar Ninja

Ett mycket bra alternativ till WebinarJam som gör samma saker, men ser ut på ett annat sätt. Jag har kört ett 10 tal webinar med den här plattformen och hade jag inte gillat webinarjam så mycket hade WebinarNinja varit mitt första val. 

Vill du ha en genomgång av Webinar Ninja?

BOKA 1-on-1 med Greger ››


Plattform för webbkurser

Teachable

Min definitiva favorit när det gäller "plug-and-play" lösning för webbkurser. Plattformen är på engelska, men den går att översätta till svenska, vilket jag går igenom i min "crash course i teachable".

Jag bygger också egna kursplattformar i wordpress, men det kräver en hel del kunskap för att få en sådan på plats. Om du inte har tidigare kunskap av wordpress eller vill slippa fundera på tekniken bakom är Teachable det mest prisvärda alternativet just nu, enligt mig. 

Är Teachable rätt val för din webbkurs?

Jag har satt ihop en kort video som ger dig en överblick av Teachable, så att du kan se om det är rätt alternativ för din webbkurs.

Skärminspelning

Camtasia

Med Camtasia kan du spela in skärmen på din dator (både på MAC och PC) när du t ex visar hur ett program eller en hemsida fungerar.

Du kan också spela in via din webcam och kombinera kamera och skärminspelning om du skulle vilja det.

Det finns en "free trial" som du kan titta närmare på via länken nedan. 

Den här sidan innehåller affiliatelänkar